Floriade Expo 2022

Met collega's van Vakgroep Wilde Weelde hebben we een tuin ontworpen en aangelegd op de Floriade Expo 2022 in Almere: 'De stad, je tweede natuur'. Deze tuin laat zien hoe duurzaamheid, hergebruik en biodiversiteit in de stad (en eigen tuin) vorm kan krijgen. Met deze tuin wonnen we de 2e prijs in de categorie 'Garden and Landscaping Design'. Het ontwerp is van Vis á Vis Ontwerpers in samenwerking met een aantal Wilde Weelde collega's. Ik werkte met veel plezier mee aan o.a. de realisatie van de zwevende bank en beplanting. Als gastvrouw mocht ik uitleg geven bij de tuin en veel complimenten ontvangen. Een bijzondere ervaring.

Klik op pijltjes en kruisje voor foto's

Park Woeste Wijhe 1

Op 2 november 2022 werd het door mij ontworpen Park Woeste Wijhe in Wijhe geopend. Buurtbewoners, kinderen van de basissscholen en de middelbare school, hebben ideeën aangedragen voor het ontwerp van dit park. Het thema: 'Wijhe Beweegt'. Er is volop ruimte om te bewegen én voor spelen ín het groen. Het park werd ingezaaid met een inheems bloemweidemengsel en deels ingeplant met inheemse struiken, aantrekkelijk voor vlinders, insecten en bijen.

 

Park Woeste Wijhe 2

Balanceren over keien, palen en tussen touwen: een hele uitdaging. Als er water in de nu lege wadi komt, wordt die uitdaging nog spannender. Laarzen aan en laat de regen maar komen!
De wadi grenst aan een voormalige sloot met wilgen, waar ook vaak gespeeld wordt. 

Park Woeste Wijhe 3

Zand en waterpomp zorgen voor eindeloos speelplezier. Het water komt uiteindelijk in de wadi bij de klimtouwen terecht. Ook glijbaan en kabelbaan worden graag gebruikt.

Buurtproject Landje van Niets

Samen met enthousiaste buurtbewoners uit de Vijfhoek in Deventer, zijn 2 voormalige paardenweitjes omgevormd tot een aantrekkelijke ecologische verbindingszone met het buitengebied: Het Landje van Niets. Er vliegen nu veel meer vogels, libellen, vlinders en insecten. Het beheer ervan gebeurt door Maasduinen schaapjes én buurtbewoners samen.

 

De Ulebelt 1

Samen met een collega heb ik het terrein van Stichting De Ulebelt ontworpen. De beplanting in deze lange borders heb ik zo ontworpen dat er bijna het hele jaar door op de warmere dagen volop nectar voor bijen en vlinders te vinden is.

De Ulebelt 2

Op dit terrein met veel inheemse beplanting ligt een centrum voor Natuur- en milieueducatie, een Kinderboerderij en 2 Natuurspeelplekken.
Zie ook http://www.ulebelt.nl/terrein/

De Ulebelt 3

De heemtuin is onder mijn leiding ontworpen en aangelegd door een groep mensen van de IVN-gidsencursus. Naast de heemtuin bevindt zich een akker die jaarlijks met oude gewassen ingezaaid wordt.

Wilde Weelde Wereld Appeltern

Samen met collega's van Wilde Weelde help ik af en toe bij het onderhoud van de Wilde Weelde Wereld in Appeltern, een grote klimaatbestendige voorbeeldtuin. Ik ontwierp mee aan het Koekoeksbos, een speelbos voor kinderen met waterpomp en 'vogelnesten' om in te spelen. Op de foto o.a. het 'Nest van het Winterkoning', wilgentenen hutje.

Tuinelementen

Een tuin krijgt een aparte uitstraling, door bijzondere bankjes, tuinkasten of afscheidingen tussen tuinen. Ze worden gemaakt in samenwerking met kleine ondernemers in de buurt!

0575 473678