Het Klauterwoud in Enschede 1

Een bos met verschillende uitdagingen om te klimmen en klauteren en ruimte om te picknicken, gemaakt in opdracht van Landschap Overijssel. Een plek waar al veel kinderfeestjes gevierd zijn!

Klik op de pijltjes voor meer foto's.

Het klauterwoud in Enschede 2

Iedere speelplek moet een bijzondere uitdaging hebben. Iets, wat origineel is en waar de kinderen helemaal voor gaan! Hier zijn dat de klimpalen: eenmaal boven op deze hoge stoel, kan niemand meer storen!

Het klauterwoud in Enschede 3

Dit speelelement met stammetjes vormt vooral voor jongere kinderen een uitdaging. De verticale palen geven hen, en de motorisch wat minder handige kinderen, een extra steunpunt tijdens het klauteren.

Het klauterwoud in Enschede 4

En niet minder belangrijk: volop ruimte om zelf te spelen en te bouwen met bladeren, takken en andere natuurlijke materialen!

Het Drakennest Borgele 1

Reliëf, een meidenchillplek, boomstammen, bloemweide en een zandwaterspeelplek zijn de belangrijkste onderdelen van deze natuurlijke speelplek, die gemaakt is in opdracht van de gemeente Deventer.

Het Drakennest Borgele 2

Rond deze speelplek wonen veel oudere mensen. Ze komen er graag met hun kleinkinderen.

Voldoende zitgelegenheid in zowel zon als schaduw maakt deze parkachtige speelplek ook aantrekkelijk voor hen.

Het Drakennest Borgele 3

Ieder kind vindt wel een uitdaging in het Drakennest. Sommige kinderen kunnen uren met water en zand spelen en er helemaal in opgaan!

Het Drakennest Borgele 4

Als het nog te moeilijk is om over deze stam te lopen, dan is kruipen een goed alternatief! Uitgedaagd worden tot nieuwe dingen, zo oefenen kinderen hun motoriek en leren ze omgaan met hun grenzen.

Het 4-seizoenenpleintje 1

Deze plek bij De Springplank in Apeldoorn is speciaal ingericht voor kinderen met gedragsstoornissen, zoals ernstige ADHD en Autisme. In de nieuwe natuurspeelplek gingen de kinderen gevarieerder spelen. Ook vonden ze in deze groene omgeving meer veiligheid en rust!

Het 4-seizoenenpleintje 2

Het personeel van De Springplank merkte op dat er minder uitjes gemaakt werden dan in andere jaren. Het bloemrijke speelterrein biedt veel meer speelmogelijkheden dan het oude tegelplein. Op warme dagen is de centraal gelegen waterpomp een uitkomst!

Het 4-seizoenenpleintje 3

In deze plantenbak staan o.a. bessenstruiken, tuinkruiden en aardbeien- en tomatenplanten. Verderop staan frambozen- en bramenstruiken, en pruimen- en appelbomen. De kinderen mogen altijd helpen met het onderhoud van de tuin en met het zetten van jonge planten!

In het hol van de leeuw

Dit speelbos is gemaakt in opdracht van Landschap Overijssel. Kinderen uit Lemele hebben ideeën ingebracht voor het ontwerp van dit bos. Dorpsbewoners bedachten de naam!

Tijdelijke speelplek de jungle 1

‘Bruggen bouwen in Rivierenwijk’ was het thema van deze tijdelijke speelplek. De Jungle in Deventer. Kinderen konden er spelen met water, balanceren over bruggetjes, beestjes ontdekken en avonturen beleven zoals in een jungle!

Tijdelijke speelplek de jungle 2

Kinderen uit Rivierenwijk hebben meegeholpen om bloemen te zaaien en planten te zetten. Als kinderen uit de buurt helpen voelen ze zich ook verantwoordelijk voor wat er in hun speelplek gebeurt!

Tijdelijke speelplek de jungle 3

Buurtbewoners hielpen mee bij het maken van de ‘wilde-beestjes-muur’. Een muur met schuilplekken voor egels, muizen, padden en insecten. Tussen de stenen en de houtblokken staan volop planten voor bijtjes en vlinders.

Educatieve route Bas de das 1

Op avontuur in het bos bij Oud-Avereest! In het spoor van Bas de Das ontmoeten kinderen al zijn vrienden! Deze educatieve route bij bezoekerscentrum De Wheem, is gemaakt in opdracht van Landschap Overijssel en start met een bezoek aan de egel!

Educatieve route Bas de das 2

De kinderen uit Oud-Avereest hebben geholpen bij het bedenken van de route en met het beplanten van de vlindermuur!

Educatieve route Bas de das 3

Met elkaar op zoek naar kikkers en libellen! Het oversteken van deze paddenpoel blijkt al een hele uitdaging!

Educatieve route Bas de das 4

Natuurlijk is er ook volop ruimte om hutten te klauteren en spannende avonturen te beleven! Ruimte voor uitdaging en fantasie is een belangrijke voorwaarde voor een goede speelplek!

0570 513027