Park Woeste Wijhe 1

Afgelopen zomer werd gestart met de aanleg van Park Woeste Wijhe in Wijhe. Buurtbewoners, kinderen van de basissscholen en de middelbare school droegen allemaal ideeën aan. Het thema van dit park werd 'Wijhe Beweegt'. Behalve een aantal sporttoestellen komt er ook een natuurspeelplek.  Tijdelijk werd het veld ingezaaid met een koolzaadbloemenmengsel, aantrekkelijk voor insecten en bijen.

Klik op pijltjes en kruisje voor foto's

Park Woeste Wijhe 2

Balanceren over palen en tussen touwen, voor jong en oud een uitdaging.

Park Woeste Wijhe 3

Het water uit de waterpomp van natuurspeelplek 'De Jungletuin', watert straks af in deze wadi. Een oude sloot met aangrenzende beplanting en oude knotwilg is deels bewaard gebleven.

Buurtproject Landje van Niets

Samen met enthousiaste buurtbewoners uit de Vijfhoek in Deventer, zijn 2 voormalige paardenweitjes omgevormd tot een aantrekkelijke ecologische verbindingszone met het buitengebied: Het Landje van Niets. Er vliegen nu veel meer vogels, libellen, vlinders en insecten. Het beheer ervan gebeurt door Maasduinen schaapjes én buurtbewoners samen.

 

De Ulebelt 1

Samen met een collega heb ik het terrein van Stichting De Ulebelt ontworpen. De beplanting in deze lange borders heb ik zo ontworpen dat er bijna het hele jaar door op de warmere dagen volop nectar voor bijen en vlinders te vinden is.

De Ulebelt 2

Op dit terrein met veel inheemse beplanting ligt een centrum voor Natuur- en milieueducatie, een Kinderboerderij en 2 Natuurspeelplekken.
Zie ook http://www.ulebelt.nl/terrein/

De Ulebelt 3

De heemtuin is onder mijn leiding ontworpen en aangelegd door een groep mensen van de IVN-gidsencursus. Naast de heemtuin bevindt zich een akker die jaarlijks met oude gewassen ingezaaid wordt.

Floriade 2022

Ik ben lid van Vakvereniging Wilde Weelde. Net als veel collega's van Wilde Weelde help ik mee met de aanleg van een mooie tuin voor de volgende Floriade in Almere: het ontwerp 'De stad, je tweede natuur' wil straks laten zien hoe je natuur naar je tuin kunt halen, ook midden in de stad!

Wilde Weelde Wereld Appeltern

Samen met collega's van Wilde Weelde help ik af en toe bij het onderhoud van de Wilde Weelde Wereld in Appeltern, een grote klimaatbestendige voorbeeldtuin. Ik ontwierp mee aan het Koekoeksbos, een speelbos voor kinderen met waterpomp en 'vogelnesten' om in te spelen. Op de foto o.a. het 'Nest van het Winterkoning', wilgentenen hutje.

Tuinelementen

Een tuin krijgt een aparte uitstraling, door bijzondere bankjes, tuinkasten of afscheidingen tussen tuinen. Ze worden gemaakt in samenwerking met kleine ondernemers in de buurt!

0570 513027