Daktuin

Deze bijvriendelijke kleurige daktuin is aangelegd met planten zoals eeuwig leven, grasklokje, slangenkruid, thijm en bieslook. Hij zorgt voor verkoeling van de binnenruimte op warme dagen, net als de witte regen aan de muur erachter.

Klik op de pijltjes voor meer foto's.

De Ulebelt 1

Samen met een collega heb ik het terrein van Stichting De Ulebelt ontworpen.
De beplanting in deze lange borders heb ik zo ontworpen dat er bijna het hele jaar door op de warmere dagen volop nectar voor bijen en vlinders te vinden is.

De Ulebelt 2

Op dit terrein liggen een centrum voor Natuur- en milieueducatie, een Kinderboerderij en 2 Natuurspeelplekken.
Zie ook http://www.ulebelt.nl/terrein/

De Ulebelt 3

De heemtuin is onder mijn leiding ontworpen en aangelegd door een groep mensen van de IVN-gidsencursus. Naast de heemtuin bevinden zich een paar oude akkers die met oude gewassen ingezaaid worden.

Tuinelementen

Een tuin krijgt een aparte uitstraling, door bijzondere bankjes, tuinkasten of afscheidingen tussen tuinen. Ze worden gemaakt in samenwerking met kleine ondernemers in de buurt!

Floriade 1

Ik ben lid van Vakvereniging Wilde Weelde. In 2012 is door deze vereniging een bijzondere tuin aangelegd op de Floriade in Venlo: de Wilde Weelde Wereld. De vakjury van VKC beloonde de inzending met een prijs: Goud in de categorie ‘Tuin- en Landschapsontwerp’. Nu is Wilde Weelde bezig met ontwerp een prachtige tuin voor de volgende Floriade in 2022 in Almere.

Floriade 2

Bloemenweides, inheemse en gecultiveerde beplanting in combinatie met fruitbomen, bosbeplanting en een grote vijver maakten van deze tuin een boeiend geheel. Met de resten van een opgebroken weg is een spectaculaire stapelmuur gecreëerd.

Floriade 3

Door middel van deze tuin wilde de Vereniging Wilde Wereld haar passie voor natuurrijke tuinen graag delen en onder de aandacht brengen van de bezoekers van de Floriade. Hier ziet u een ‘wilde-beestjes-bank’ met volop nestruimte voor insecten. www.wildeweeldewereld.nl.

0570 513027