Daktuin

Deze kleurrijke tuin op het dak van een garage in de Vijfhoek is aangelegd met kruiden (o.a. tijm en bieslook) en enkele inheemse plantensoorten (o.a. eeuwig leven en grasklokje). Een daktuin is op veel daken mogelijk als de draagkracht voldoende is.

Klik op de pijltjes voor meer foto's.

Langebank 1

In opdracht van Transition Town Deventer bouwde ik samen met vrijwilligers deze ontmoetingsplek met ingebouwde egelburcht. Deze bank ligt op het terrein van de Groene Golf. http://deventer.transitiontowns.nl/?page_id=11787

Langebank 2

Behalve veel stoeptegels en andere steenresten, werden inheemse planten in- en naast de bank verwerkt; o.a. muurleeuwenbek, duizendblad, kaardenbol, klaproos en toorts.

De Ulebelt 1

Samen met een collega heb ik het terrein van Stichting De Ulebelt ontworpen.
De beplanting in deze lange borders heb ik zo ontworpen dat er bijna het hele jaar door op de warmere dagen volop nectar voor bijen en vlinders te vinden is.

De Ulebelt 2

Op dit terrein liggen een centrum voor Natuur- en milieueducatie, een Kinderboerderij en 2 Natuurspeelplekken.
Zie ook http://www.ulebelt.nl/terrein/

De Ulebelt 3

De heemtuin is onder mijn leiding ontworpen en aangelegd door een groep mensen van de IVN-gidsencursus. Naast de heemtuin bevinden zich een paar oude akkers die met oude gewassen ingezaaid worden.

Tuinelementen Jos Aalders

Een tuin krijgt ook een bijzondere uitstraling, door de plaatsing van een bijzonder object.

Jos Aalders maakt deze op mijn verzoek. Bijvoorbeeld een originele pergola, tuinbank, vuurkorf of erfafscheiding. Zie ook www.josaalders.com.

Floriade 1

Samen met collega’s van Vereniging Wilde Weelde is in 2012 een bijzondere tuin aangelegd op de Floriade in Venlo: de Wilde Weelde Wereld. De vakjury van VKC beloonde de inzending met een prijs: Goud in de categorie ‘Tuin- en Landschapsontwerp’.

Floriade 2

Bloemenweides, inheemse en gecultiveerde beplanting in combinatie met fruitbomen, bosbeplanting en een grote vijver maakten van deze tuin een boeiend geheel. Met de resten van een opgebroken weg is een spectaculaire stapelmuur gecreëerd.

Floriade 3

Door middel van deze tuin wilde de Vereniging Wilde Wereld haar passie voor natuurrijke tuinen graag delen en onder de aandacht brengen van de bezoekers van de Floriade. Hier ziet u een ‘wilde-beestjes-bank’ met volop nestruimte voor insecten. www.wildeweeldewereld.nl.

0570 513027